Wat is HartslagNu

HartslagNu is het landelijk oproepsysteem voor reanimatie. Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te reanimeren of de dichtstbijzijnde AED op te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is.

Doelstelling HartslagNu

De doelstelling van HartslagNu.nl is om een landelijk dekkend netwerk van burgerhulpverleners op te zetten die kunnen worden ingezet bij reanimaties buiten het ziekenhuis. HartslagNu.nl coördineert en alarmeert deze burgerhulpverleners wanneer er een melding binnenkomt van een mogelijke hartstilstand in de buurt. Door snel te handelen en te reanimeren voordat professionele hulpverleners arriveren, kunnen deze burgerhulpverleners de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. Kortom, de missie van HartslagNu.nl is om levens te redden door middel van snelle en effectieve burgerhulpverlening bij hartstilstanden.
HartslagNu streeft naar een zes-minutenzone in heel Nederland. Dit is een gebied waarin iemand met een hartstilstand binnen zes minuten de juiste hulp krijgt. Binnen deze minuten wordt:

  • 112 gebeld
  • reanimatie gestart
  • een AED ingezet

Waar je ook bent, er is altijd hulp van burgers en AED’s in de buurt.

Met wie werkt HartslagNu samen?

Ambulancevoorzieningen en meldkamers
HartslagNu werkt samen met de Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV’s) en meldkamers. Alle meldkamers zijn aangesloten op het systeem van HartslagNu.

De Hartstichting
De Hartstichting maakt deel uit van het bestuur van HartslagNu. Samen streven zij naar een zes-minutenzone in heel Nederland.