Mijn HartslagNu App

De Mijn HartslagNu app is de app van HartslagNu. Deze app kun je downloaden in de App store voor iPhone of Google Play store voor Android (vanaf Android 9).

Wanneer krijg ik een oproep?

Ben jij op het moment van een hartstilstand in de buurt van het slachtoffer, dan krijg jij een oproep. De maximale oproepstraal is 2 km. HartslagNu alarmeert voldoende burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer. Het verschilt per gebied hoe groot de oproepstraal is. Op het platteland zijn de afstanden vaak groter dan in een stad.

Hoe krijg ik een oproep?

Oproep via app
Met de Mijn HartslagNu app alarmeren wij je op basis van je woon- en werkadres. Je geeft je woon- en werkadres op in je HartslagNu-account. Daarnaast kun je oproepen ontvangen op basis van je gps-positie. Dus de plek waar je op dat moment bent. Reageer via de app met de knop ‘accepteren’ of ‘weigeren. Kies je voor ‘accepteren’ dan krijg je meer informatie over het reanimatieadres en de route er naartoe. 
link: Informatie over de Hartslagnu app.

Oproep via sms
Als je de app niet hebt geïnstalleerd, kun je er voor kiezen om oproepen via sms te ontvangen. Je krijgt dan een sms als in de buurt van jouw woon- of werkadres een melding van een hartstilstand is. Bij een sms-oproep zien we elke reactie (elk teken) als acceptatie van de oproep. Ga je niet, dan hoef je niet te reageren.

Oproep via telefoon
We kunnen je ook per telefoon alarmeren. Je krijgt dan een automatische telefonische oproep waarbij je tevens een sms-bericht ontvangt met het adres van de reanimatie.

Wat doe ik als ik een oproep krijg?

Je verleent alleen hulp wanneer je kunt. Het kan zijn dat je op het moment van de oproep niet weg kunt van je plek. Je bepaalt zelf of je naar een reanimatie gaat of niet. Bij een reanimatie worden altijd meerdere burgerhulpverleners opgeroepen.

Ik heb de AED opgehaald, wat doe ik ermee na afloop?

Na afloop van de reanimatie breng je de AED weer terug naar de plek waar je deze hebt opgehaald.
De AED-beheerder krijgt van ons automatisch bericht om de AED te controleren en weer inzetbaar te maken.